Om mig

 Jag är jag och bäst i världen på att vara just jag.

Jag dansar, skuttar, skrider, sjunger, skriver, drömmer, tänker, pratar och älskar mig genom livet. Mest av allt försöker jag lära mig att leva.
Jag älskar att lära mig nya saker och att bli bättre på det jag redan kan. Jag är dålig på att vara stilla men bra på att hitta rofyllda små bubblor av tidlös lycka i verkligheten. Jag blir allt bättre på att bara vara.
Jag är ett naturbarn som lever i staden, ett barfotabarn som går lika bra i högklackat.
Jag är allergisk mot människor som ger oönskade och oombedda råd i stället för att lyssna och strävar efter att själv bli bättre på att höja mig över mitt ego och möta andra där de är, se och lyssna på dem.
Jag har inget tålamod med dumhet eller människor som bara är ute efter att tjafsa.
Jag försöker att leva efter devisen ”lev och låt andra leva” men tycker att vissa borde dö.
Jag är Gudinnetroende men föredrar att leva min tro framför att prata om den.

Jag är ytlig och djup, ironisk och inkännande, jag älskar och hatar, jag är mörker och ljus. Jag tycker mycket och uttrycker en del av det här. Jag har ofta rätt, men är inte för inbilsk för att medge när jag har fel. Kort sagt: Jag är mänsklig.

Jag har levt på den mörka sidan av livet, där ätstörningar, ångest och självdestruktivitet var vardag, och jag vet att kreativitet och destruktivitet är två sidor av den passion som brinner i mig. Idag väljer jag kreativiteten.

Jag har däremot tvingats inse att en vända ut ur sjukdom och mörker inte gör att man blir immun mot mer. Jag lever med återkommande djupa depressioner och kronisk smärta och nervskador. Men jag väljer fortfarande ljuset och kreativiteten. Och kärleken. I varje nu.

Kontakta mig.

Annonser

2 svar till “Om mig

  1. Sara

    Hej Lisa, har så många gånger tänkt att jag ska skriva till dig, men varje gång blir det stockning i de meddelanden jag påbörjar. Har alldeles för mycket jag skulle vilja berätta och dela med dig. Håller på att kämpa mig upp ur en ätstörning som tagit 25 år av mitt liv, är i dag 31 och får för första gången adekvat behandling. Återvänder ofta till din blogg för att hämta kraft när det känns tungt, det dy skriver har oerhört stor betydelse för mig. Du visar att det är möjligt. Tack.

    • Hej Sara!
      Tusen tack för ditt svar – du anar inte vad det värmer mig att du är på väg ut ur det. Varje steg ut kanske inte känns bra, men det kommer att vara SÅ värt det. Jag har varit lite dålig på att skriva här eftersom jag haft det lite tungt. Men du… du får gärna kontakta mig. Jag håller tummarna för dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s